Stimuleren duurzame verplaatsingen
 en vergroening bedrijfsvloot

(SDG 13)

Alternatieven voor
woon-werkverkeer met de wagen

Medewerkers die met het openbaar vervoer naar het werk komen ontvangen een volledige terugbetaling van hun abonnement.

In het voorjaar 2015 namen we met Vanden Broele Group deel aan de provinciale campagne De Testkaravaan’. 30 medewerkers hebben gedurende twee weken een alternatief vervoermiddel getest voor het woon-werkverkeer met de wagen, bijv. elektrische fiets, vouwfiets, probeerpassen voor de trein, bus, Blue Bike en carpoolpromotie (of een combinatie van verschillende vervoerswijzen). Samen legden ze 4.104 duurzame kilometers af. Goed voor maar liefst 0,7 ton CO2 minder!

Railpass voor werkverplaatsingen

Om ook het traject naar klanten, events, enz. zo duurzaam mogelijk af te leggen, stelt Vanden Broele Group railpassen ter beschikking. Op die manier dragen we bij tot een aanzienlijke vermindering van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. Onze medewerkers zijn veilig onderweg en winnen tijd omdat ze op de trein gewoon verder kunnen werken. Als extra stimulans voor efficiëntie bieden we railpassen aan in 1ste klasse.

Bedrijfswagens Vanden Broele Group

Poolwagens en –fietsen

Bij Vanden Broele Group kunnen de medewerkers gebruik maken van een poolwagen voor de werkverplaatsingen. Vanaf half 2016 zal er een tweede beschikbaar zijn.

In 2015 werden al twee plooifietsen aangekocht voor werkverplaatsingen van de Uitgeverij. Met subsidies van het Pendelfonds plannen we voor elk van de vier bedrijven een aantal  vouwfietsen te kunnen aankopen.

Interne sensibilisering

Naar aanleiding van de klimaatconferentie in Parijs: (29/11-11/12/2015) informeerden we alle medewerkers over het belang van een bewust duurzaamheidsbeleid. De mail bevatte diverse concrete en haalbare acties die we zelf kunnen nemen om het milieu en kosten te sparen.

Vanden Broele Group, Lieven Bauwensstraat 33, 8200 Brugge,

T +32(50)671 717  | share@caymanblue.be