Pilootproject

‘mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid’

(SDG 3)

“Aandacht voor mantelzorg is investeren  in (informele) communicatie”

Met het onderzoek willen we meehelpen het probleem intern bespreekbaar te maken. Een bedrijf is weliswaar geen sociale instelling, maar door medewerkers de mogelijkheid te bieden om  hun werk te combineren met de zorg voor een dierbare ervaren ze al een heel stuk last minder op hun schouders. Deze investering in mensen – de drijvende krachten achter de groei van het bedrijf – vormt in die optiek letterlijk een ‘verantwoord’ personeelsbeleid.”

Het project - en de medewerking van Vanden Broele - vormde het onderwerp van een reportage op de regionale zender Focus/WTV. Je kan de reportage hier online bekijken.

 

Mantelzorg is zorg die mensen opnemen omdat ze een sociale band hebben met iemand die een lichamelijk of psychisch probleem hebben. Vanden Broele Group verleende in 2014-2015 haar medewerking aan het project ‘Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid’ van het Kennispunt Mantelzorg van Howest. Dit ESF-project voert onderzoek naar mogelijkheden om werk en zorg beter op elkaar af te stemmen, en dit in samenwerking met verschillende profit en social profit organisaties.

“Het begrip ‘mantelzorg’ blijkt nog niet voldoende bekend.

Bram Van Impe,

COO Uitgeverij Vanden Broele

Vanden Broele Group, Lieven Bauwensstraat 33, 8200 Brugge,

T +32(50)671 717  | share@caymanblue.be